De USB van Anubis IT Security zorgt ervoor dat u uw bestanden eenvoudig kunt beveiligen tegen kopiëren. Met USB-Protect koppelt u uw bestanden aan de controller van een speciale USB-drive. Hierdoor heeft het kopiëren van de inhoud geen zin. Zonder de originele USB-drive en controller, is de inhoud namelijk onleesbaar en dus onbruikbaar. De sticks zijn uitsluitend voor gebruik binnen alle gangbare Windows-systemen. U beschrijft de USB zelf of bij grotere aantallen kunnen wij dit voor u doen.

Welke bestanden kunt u met onze USB beveiligen tegen kopiëren?

Met deze USB kunt u EXE- (programma's) en pdf-documenten, SWF (flash file format) en HTML beveiligen tegen kopiëren. Ook afbeeldingen zoals JPG, GIF, PNG, en DjVu zijn te beveiligen. Bovendien kunt u verschillende video bestandsformaten beveiligen zoals AVI, MPG, WMV, DCM, DIC, IMA, NEMA en ASF. Qua audio-beveiliging ondersteunen wij MP3, WMA, WAV en OGC. Deze bestanden kunnen naast de genoemde programma's ook in andere (eigen) programma's worden afgespeeld of bekeken. Er gelden dan wel een paar voorwaarden. Neem hiervoor even contact met ons op.

Benodigde software voor de beveiliging van uw databestand

Om een programma of databestand te beveiligen, is de USB-Protect Protection Toolkit software en een aantal USB-Protect drives nodig. Via een handige "wizard" kunt u nu zelf snel de gewenste bestanden beveiligen en deze op een speciale USB-Protect drive branden. Deze bevat een niet-kopieerbare controller waar deze bestanden aan worden gekoppeld.

USB-Protect geeft u volledige controle over uw USB-stick

Met deze USB kunt u uw software en diverse bestandsvormen beveiligen tegen kopiëren. Daarnaast heeft deze de volgende functionaliteiten:

  • Digital Rights Management
  • Gecontroleerde toegang internetupdates
  • Tijdslimiet
  • Wachtwoordbeveiliging
  • Wel of niet mogen printen, knippen en plakken of opslaan
  • Controle over het aantal installaties en gebruikers
  • Cd-rom en Read-Only partities om wissen van bestanden te voorkomen
  • Autorun / Autoplay functionaliteit
  • Capaciteit van 2 tot 64 GB

U bepaalt voortaan welke gebruikers toegang hebben tot de inhoud en wat zij daarmee mogen doen. USB-Protect is een kopieerbeveiliging en voorkomt diefstal van uw intellectueel eigendom. Bovendien geeft het programma gecontroleerde toegang tot de inhoud. U kunt zelfs een verloopdatum instellen en het aantal installaties beperken. Bekijk de uitgebreide beschrijving voor meer informatie.

De mogelijkheden van USB-Protect

USB-Protect stelt u in staat om bestanden te beveiligen tegen kopiëren op een USB met een speciale controller. Naast kopieerbeveiliging, voorkomt u dat iemand de data van de drive kan wissen, geeft het gecontroleerde toegang tot de inhoud, stelt u een verloopdatum in en wordt het aantal installaties beperkt.

Beveilig van diverse media en bestandsformaten

USB-Protect gebruikt speciale USB flash drives met eigen controller die met de USB-Protect licentie beschreven en beveiligd kunnen worden. Dit systeem is specifiek gemaakt voor het beveiligen van onder andere pdf-bestanden, software, afbeeldingen, geluidsbestanden, video’s en spelletjes.

De ondersteunde formaten zijn: EXE, pdf, Djvu, HTM, HTML, SWF, PNG, JPG, GIF, MP3, WMA, WAV, OGG, AVI, MPG, WMV, ASF, DCM, DIC, IMA, NEMA en vele anderen. De beveiligde USB-drive is bovendien alleen bruikbaar op alle gangbare Windows-systemen.

Copy Protection & DRM

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van alle opties.

Software Copy Protection

Geavanceerde softwarebeveiliging die beschermt tegen iedere vorm van aanval, zoals een-op-een kopiëren, emulatie, klonen, bit voor bit duplicatie en andere vormen van kopiëren, hacken en piraterij.

Contentbeveiliging

U kunt niet alleen programma’s met deze USB beveiligen tegen kopiëren. Ook andere bestanden, zoals pdf-documenten, afbeeldingen, HTML-, video- en audiobestanden en vele andere vormen worden beschermd. Vaak kan zelfs een eigen format worden beveiligd. Beveiligde bestanden gebruikt u gewoon in combinatie met gangbare spelers of viewers. Er is geen speciale software nodig. De bestanden zijn ook tijdens het gebruik steeds beveiligd. Dit geldt ook tegen knippen en plakken of het opslaan als nieuw bestand (tenzij dat u dit toestaat).

Tijdslimiet

Deze optie maakt het mogelijk om het gebruik van uw bestanden slechts tijdelijk toe te staan. U stelt hiervoor zelf een verloopdatum in. Dit kan voor de gehele drive in een keer of door verschillende bestanden een eigen verloopdatum te geven.

Gecontroleerde toegang

U past eenvoudig een wachtwoordbeveiliging toe. Dit stelt u in voor toegang tot de gehele drive of per bestand.

Digital Rights Management

Met Digital Rights Management bepaalt u wat de gebruiker mag doen met de inhoud. U bepaalt zelf of knippen en plakken is toegestaan, of de gebruiker mag printen en of een bestand mag worden opgeslagen.

Koppelen aan één of meerdere gebruikers, computer, gebruikersnaam of domein

U bepaalt zelf op hoeveel computers of door hoeveel gebruikers een drive gebruikt mag worden. U koppelt de drive tevens aan een netwerkdomein. De drive kan dan alleen gebruikt worden door dat kantoor of die organisatie.

Read-Only USB drive

Het is mogelijk te kiezen tussen verschillende vormen van partities. U kiest er bijvoorbeeld voor om alle bestanden op een read-only partition te zetten, zodat de gebruiker deze niet kan wissen. U kunt een eigen code instellen tijdens de eerste keer beschrijven. Alleen u kunt daarna met de USB-Protect software de drive overschrijven, updaten of wissen. Zo kunt u de drive altijd herprogrammeren of schoonmaken.

Cd-rom Emulation

De drive kan worden ingesteld zodat hij werkt als een cd-romdrive. De gebruiker ziet dan een cd-station in plaats van een verwijderbare hardeschijf.

Autorun / Autoplay

Het instellen als cd-romstation maakt het ook mogelijk om een echte Autorun/Autoplay-functionaliteit toe te voegen, zelfs bij Windows Vista en het nieuwe Windows 7.

Partitionering

Ongebruikte ruimte kan worden ingesteld als tweede partitie met lees- en schrijfrechten. Deze partitie wordt dan door de computer als tweede schijfstation gezien. Deze kan ook worden gebruikt indien u bestanden heeft waarvoor schrijfrechten nodig zijn tijdens gebruik.

Updates and Internet Publishing

Met de USB-Protect software is het mogelijk om een USB-drive te updaten als dat later nodig blijkt. U maakt een “update installatiebestand” aan en stuurt deze uw gebruikers toe, wat hun USB-drive bijwerkt, zelfs als het om een Read Only of cd-romversie gaat. Er zijn verschillende vormen mogelijk. Een gratis update voor alle gebruikers die al een beveiligde drive hebben, bijvoorbeeld bij een fix of een upgrade. Of u maakt een versie waarvoor betaald moet worden of waar ze een nieuwe licentie nodig hebben. Alleen degenen die betalen, kunnen dan de update toepassen. Dit kan geregeld worden via het USB-Protect licentiesysteem.

Ongelimiteerde één-jarige licentie

De eerste keer wordt er, tijdens het beveiligen van een nieuwe USB-drive, door de USB-Protect software een licentie op gezet. Deze licentie is één jaar geldig. U mag binnen dat jaar een onbeperkt aantal bestanden – zo vaak als nodig – op de drive zetten. Als de drive opnieuw wordt geprogrammeerd, kost dat dus geen extra licentie. Na dat jaar blijft de inhoud beveiligd en blijft de beveiliging gewoon werken. Het is dan alleen niet meer mogelijk om er nieuwe bestanden op te zetten of de USB-drive te overschrijven. Als dat wel gewenst is, kan de licentie weer worden verlengd met een jaar.

Ondersteunde platformen

Op dit moment werken USB-Protected USB flash drives zonder problemen met gangbare 32-bit en 64-bit Windows-systemen. Mac en Linux worden niet ondersteund. Bestanden blijven beveiligd wanneer de drives via die systemen bekeken worden, maar ze kunnen niet worden gebruikt of opgestart.

Geen speciale software nodig

Er hoeft geen speciale software te installeren om beveiligde bestanden te kunnen gebruiken. Alleen tijdens het eerste gebruik van een beveiligd bestand zijn Administrator-rechten nodig (dezelfde als bij een software-installatie). Dit is om een aantal onderdelen (drivers) op de achtergrond te kunnen installeren. Dit is echter volledig transparant voor de gebruiker. Bij een volgend gebruik is dit niet langer nodig. Om een programma of databestand te kunnen beveiligen is dus de USB-Protect Protection Toolkit software en een x aantal USB-Protect drives nodig.

Besteed de beveiliging en productie aan ons uit

U kunt het beveiligen tegen kopiëren middels een USB en de bijbehorende productie aan ons bedrijf uit Oosterbeek, vlak bij Arnhem, uitbesteden. Voor het dupliceren van grote hoeveelheden drives in korte tijd, beschikken wij over gespecialiseerde apparatuur. Ook kunnen wij u helpen met de encryptie van uw USB. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan even contact met ons op door te bellen naar +31 (0)85 2010202. Wij helpen u graag verder!

U weet niet zeker waar te beginnen?
Wij helpen u graag verder!