USB-Protect laat u bestanden en programmatuur koppelen aan de controller van een speciale USB drive. Hierdoor heeft kopiëren van de inhoud geen zin. Zonder de originele USB drive met deze controller, zal de inhoud onleesbaar en dus onbruikbaar zijn.
De sticks kunnen uitsluitend worden gebruikt binnen een Windows omgeving.
U kunt deze stick zelf beschrijven of bij grotere aantallen kunnen wij dit voor u doen.

Wat kunt u beveiligen?
Met USB-Protect kunt u EXE bestanden (programma's) beveiligen en PDF documenten, SWF (flash file format) en HTML. Ook afbeeldingen zoals JPG, GIF, PNG, en DjVu zijn te beveiligen. En u kunt verschillende video bestandsformaten beveiligen zoals AVI, MPG, WMV, DCM, DIC, IMA, NEMA en ASF.
Qua Audio beveiliging ondersteunen wij: MP3, WMA, WAV en OGC.
Bovenstaande bestanden kunnen naast de genoemde programma's ook in andere (eigen) programma's worden afgespeeld of bekeken. Er gelden dan wel een paar voorwaarden. Neem hiervoor even contact met ons op.
De beveiligde USB-drive is uitsluitend bruikbaar op alle gangbare Windows systemen.

Om een programma of databestand te kunnen beveiligen is de USB-Protect Protection Toolkit software en een x aantal USB-Protect drives nodig.
Via een handige "wizard" kunt u nu zelf snel de gewenste bestanden beveiligen en deze op een speciale USB-Protect drive branden. Deze bevat een niet te kopiëren controller waar aan deze bestanden worden gekoppeld.

USB-Protect geeft volledige controle over uw USB-stick

  • Kopieerbeveiliging voor software en diverse bestandsvormen
  • Digital Rights Management
  • Gecontroleerde toegang internet updates
  • Tijdslimiet
  • Wachtwoordbeveiliging
  • Wel of niet mogen printen, knippen en plakken of opslaan
  • Controle over het aantal installaties / gebruikers
  • CD-ROM en Read-Only partities om wissen van bestanden te voorkomen
  • Autorun / Autoplay functionaliteit
  • Capaciteit van 2 tot tot 64GB

U bepaalt voortaan wie toegang heeft tot de inhoud en wat hij daar mee mag doen! USB-Protect is een kopieerbeveiliging en voorkomt diefstal van uw intellectueel eigendom. Bovendien geeft het programma gecontroleerde toegang tot de inhoud. U kunt zelfs een verloopdatum instellen en het aantal installaties beperken.

Kijk bij de Uitgebreide beschrijving voor meer informatie.

USB-Protect stelt u in staat om bestanden te beveiligen op een USB-drive met een speciale controller.
Naast kopieerbeveiliging kunt u ook voorkomen dat iemand de data van de drive kan wissen, geeft het gecontroleerde toegang tot de inhoud, is een verloopdatum in te stellen en kan het aantal installatie worden beperkt.
USB-Protect gebruikt speciale USB flash drives met eigen controller die met de USB-Protect licentie beschreven en beveiligd kunnen worden. Dit systeem is specifiek gemaakt voor het beveiligen van software, PDF bestanden, afbeeldingen, geluidsbestanden, video’s, spelletjes, etc.

De ondersteunde formaten zijn:
EXE, PDF, Djvu, HTM, HTML, SWF, PNG, JPG, GIF, MP3, WMA, WAV, OGG, AVI, MPG, WMV, ASF, DCM, DIC, IMA, NEMA en vele anderen.
De beveiligde USB-drive is alleen bruikbaar op alle gangbare Windows systemen.

Copy Protection & DRM
Een gedetailleerd overzicht van alle opties:

Software Copy Protection
Geavanceerde softwarebeveiliging die beschermt tegen iedere vorm van aanval: 1 op 1 kopiëren, emulatie, klonen, bit voor bit duplicatie en andere vormen van kopiëren, hacken en piraterij.

Content beveiliging
Niet alleen programma’s kunnen met USB-Protect worden beveiligd. Ook andere bestanden, zoals PDF documenten, afbeeldingen, HTML-, video en audio bestanden en vele andere vormen. Vaak kan zelfs een eigen formaat worden beveiligd. Beveiligde bestanden kunnen gewoon met gangbare spelers of viewers worden gebruikt. Er is geen speciale software nodig. De bestanden zijn ook tijdens het gebruik steeds beveiligd, ook tegen knippen en plakken of het opslaan als nieuw bestand (tenzij dat u dit toestaat).

Tijdslimiet
Deze optie maakt het mogelijk om het gebruik van uw bestanden slechts tijdelijk toe te staan. U kunt zelf een verloopdatum instellen. Dit kan voor de gehele drive ineens of voor verschillende bestanden een eigen verloopdatum.

Gecontroleerde toegang
U kunt wachtwoordbeveiliging toepassen. Dit kunt u instellen voor algehele toegang tot de gehele drive. Of als u dat wilt kan dat ook per bestand.

Digital Rights Management
Digital rights management geeft u de mogelijkheid te bepalen wat de gebruiker mag doen met de inhoud. U bepaalt zelf of knippen en plakken is toegestaan. Of de gebruiker mag printen. Of een bestand mag worden opgeslagen.

Koppelen aan een of meerdere gebruikers, computer, gebruikersnaam, domein
U bepaald zelf op hoeveel computers een drive gebruikt mag worden. Of door hoeveel gebruikers. U kunt de drive ook koppelen aan een netwerkdomein. De drive kan dan alleen gebruikt worden door dat kantoor of die organisatie.

Read-Only USB drive
Het is mogelijk te kiezen tussen verschillende vormen van partities. U kunt er voor kiezen alle bestanden op een read-only partition te zetten zodat de gebruiker deze niet kan wissen.
U kunt een eigen code instellen tijdens de eerste keer beschrijven. Alleen u kunt daarna met de USB-Protect software de drive overschrijven, updaten of wissen. Zo kunt u altijd de drive herprogrammeren of schoonmaken.

CD-ROM Emulation
De drive kan worden ingesteld dat hij werkt als een CD-ROM drive. De gebruiker ziet dan een CD station ipv. een verwijderbare harde schijf.

Autorun / Autoplay
Het instellen als CD-ROM station maakt het ook mogelijk om echte Autorun / Autoplay functionaliteit toe te voegen, zelfs bij Windows Vista en het nieuwe Windows 7.

Partitionering
Ongebruikte ruimte kan worden ingesteld als tweede partitie met lees en schrijfrechten. Deze partitie wordt dan door de computer als tweede schijfstation gezien. Deze kan ook worden gebruikt indien u bestanden hebt waarvoor schrijfrechten nodig zijn tijdens gebruik.

Updates and Internet Publishing
Met de USB-Protect software is het mogelijk om een USB drive te updaten als dat later nodig zou blijken. U kunt een “update installatiebestand” aanmaken en aan uw gebruikers toesturen wat hun USB drive zal bijwerken, zelfs als het om een Read Only of CD-ROM versie gaat.
Er zijn verschillende vormen mogelijk. Een gratis update voor iedereen die al een beveiligde drive hebben. Bijvoorbeeld bij een fix of een upgrade. Of u maakt een versie waarvoor betaald moet worden of waar ze een nieuwe licentie nodig hebben. Alleen degene die betalen kunnen dan de update toepassen. Dit kan geregeld worden via het USB-Protect licentiesysteem.

Ongelimiteerde 1 jarige licentie
De eerste keer wordt, tijdens het beveiligen van een nieuwe USB drive, er door de USB-Protect software een licentie op gezet. Deze licentie is 1 jaar geldig. U mag binnen dat jaar een onbeperkt aantal bestanden zo vaak als nodig op de drive zetten. Als de drive opnieuw wordt geprogrammeerd kost dat dus geen extra licentie. Na dat jaar blijft de inhoud beveiligd en blijft de beveiliging gewoon werken. Maar het is dan niet meer mogelijk er nieuwe bestanden op te zetten of de USB drive te overschrijven. Als dat wel gewenst is, kan de licentie weer worden verlengd met 1 jaar.

Ondersteunde platformen
Op dit moment werken USB-Protected USB flash drives zonder problemen met gangbare 32-bit en 64-bit Windows systemen.
Mac en Linux worden niet ondersteund. Bestanden blijven beveiligd wanneer de drives via die systemen bekeken worden maar ze kunnen niet worden gebruikt of opgestart.

Geen speciale software nodig
Er hoeft geen speciale software geïnstalleerd te worden om beveiligde bestanden te kunnen gebruiken.
Alleen tijdens het eerste gebruik van een beveiligd bestand zijn Administrator rechten nodig (dezelfde als bij een software installatie). Dit is om een aantal onderdelen (drivers) op de achtergrond te kunnen installeren. Dit is echter volledig transparant voor de gebruiker. Bij een volgend gebruik is dit niet langer nodig.
Om een programma of databestand te kunnen beveiligen is dus de USB-Protect Protection Toolkit software en een x aantal USB-Protect drives nodig.
Ook kunt u de beveiliging en productie aan ons uitbesteden.
Voor het dupliceren van grote hoeveelheden drives in korte tijd, beschikken wij over gespecialiseerde apparatuur.

Wilt u meer informatie of advies? Neem even contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

U weet niet zeker waar te beginnen?
Wij helpen u graag verder!