DVD-Protect is een nieuwe unieke methode van kopieerbeveiliging voor het beveiligen van programmatuur en databestanden door deze te koppelen aan een (door u zelf te beschrijven) DVD-r.
Wanneer de originele DVD niet aanwezig is, kunnen de bestanden niet gebruikt worden. En kopie van de DVD(-r) zal niet werken.

U kunt EXE bestanden (programma's) beveiligen met DVD-Protect.
Het is mogelijk PDF documenten te beveiligen en om SWF (flash file format) te beveiligen voor gebruik met Acrobat programma's.
HTM(L) beveiliging en ook of afbeeldingen zoals JPG, GIF, PNG, en DjVu.
Maar DVD-Protect maakt ook het beveiligen van de video bestandsformaten AVI, MPG, WMV, DCM, DIC, IMA, NEMA en ASF bestanden mogelijk voor de Windows Mediaspeler, WinAmp, DiVX speler.
Voor het beveiligen van Audio worden ondersteund: MP3, WMA, WAV en OGC.
Video DVD’s (VOB bestanden) kunnen niet worden beveiligd.

De beveiligde DVD is alleen bruikbaar op alle gangbare Windows systemen. En beveiligde video kan dus niet op een DVD speler gekoppeld aan een TV afgespeeld worden!
Bovenstaande bestanden kunnen naast de genoemde programma's ook in andere (eigen) programma's worden afgespeeld of bekeken. Er gelden dan wel een paar voorwaarden. Neem hiervoor even contact met ons op.

Via een handige "wizard" kunt u nu zelf snel de gewenste bestanden beveiligen en deze op een speciale DVD-Protect DVD branden.
Dit is een door ons voorbewerkte DVD-r die geschikt is om met de DVD-Protect Protection Toolkit, software of databestanden te koppelen aan die cd.

Om een programma of databestand te kunnen beveiligen is dus de DVD-Protect Protection Toolkit software en een x aantal DVD-Protect schijven nodig.
Ook kunt u de beveiliging en productie aan ons uitbesteden.
Kijk bij de Uitgebreide beschrijving voor meer informatie.

DVD-Protect heeft een geheel nieuwe methodiek ontwikkeld voor het beveiligen van bestanden die tot voor kort niet beveiligd konden worden.

Het beveiligen van programmatuur is nooit en probleem geweest. Een programma wordt opgestart en uitgevoerd. Door in dit proces te gaan zitten en eerst een controle uit te voeren en op basis van de uitkomst te stoppen of door te gaan, kan eenvoudig beveiligd worden.
Databestanden, zoals afbeeldingen en Word documenten worden echter ingelezen ipv. opgestart. Daardoor is het beveiligen er van veel moeilijker. Bovendien zijn het geen gesloten bestanden. De inhoud kan makkelijk bekeken en bewerkt worden.

DVD-Protect heeft voor dit probleem een slimme doeltreffende oplossing gevonden. Op de DVD(-r) wordt een soort virtuele hologram (VDH - Virtual Digital Hologram) aangemaakt middels speciale bitpatronen. Hierdoor ontstaat voor een dvd station een soort virtueel 3-D effect.
Net als bij een echte hologram, is het driedimensionale effect van een hologram niet op een normale foto vast te leggen.
Zo geldt het ook voor de DVD. Een kopie bevat niet langer dit hologram. Er blijft slechts een tweedimensionale afbeelding over.

De beveiligde programmatuur of data wordt gekoppeld aan dit virtuele 3D hologram en wordt op basis daarvan versleuteld middels "polymorfic encryption". Zonder dit hologram kunnen de beveiligde bestanden niet gelezen worden omdat de sleutel voor het ontcijferen ontbreekt.
Als een kopie alleen nog maar tweedimensionale informatie bevat, dan kunnen de gegevens dus niet meer ontcijfert worden.

Daarnaast is iedere VDH welke is aangebracht op de DVD-Protect DVD's uniek. Tijdens het branden van de beveiligde bestanden met behulp van de DVD-Protect licentie, worden deze dus individueel gekoppeld aan dit VDH. In het onwaarschijnlijke geval dat één bepaalde DVD wordt gekraakt, zijn dus niet meteen alle DVD's gekraakt. Dit geeft een extra zekerheid.

Vanzelfsprekend voldoen de DVD-Protect DVD's qua compatibiliteit aan de zgn. "Orange Book" specificaties zodat deze leesbaar zijn op alle standaard PC DVD stations.

Meer dan alleen kopieerbeveiliging
Het kan zijn dat u een DVD wilt uitgeven met bijvoorbeeld handleidingen. Het is misschien niet de bedoeling dat de DVD wordt gekopieerd, maar dat de handleidingen wel afgedrukt moeten kunnen worden. Of dat men wel (delen van) afbeeldingen mag hergebruiken. Op zich zijn dat natuurlijk verzwakkingen van de beveiliging maar het biedt ook een bepaalde mate van flexibiliteit. Daarom kunt u naast de kopieerbeveiliging van de bestanden, ook bepalen of een bestand afgedrukt mag worden en of "knippen en plakken" is toegestaan.

Het is ook mogelijk om als extra beveiligingsoptie in te stellen dat er bij het starten van de DVD een wachtwoord nodig is. Pas als dat correct is ingevoerd krijgt men toegang tot de data.
Optioneel kunt u ook de kopieerbeveiliging uitbreiden met een tijdbeveiliging. Een DVD is dan maar tijdelijk bruikbaar.

Hoe gaat het beveiligingsproces exact in zijn werk?
Met behulp van de DVD-Protect software kunt u snel, zonder enige technische kennis, zelf een beveiligde DVD-r maken. U stelt in de software in wat u wilt beveiligen en hoe, plaatst de speciale DVD waarna de DVD wordt beschreven met de beveiligde onderdelen. Hierna is de DVD gewoon bruikbaar op ieder DVD station op een Windows systeem. Een kopie zal echter niet werken omdat de speciale beveiligingskenmerken niet overgenomen kunnen worden.

Ondersteunde platformen
DVD-Protect DVD’s werken zonder problemen met zowel 32-bit als 64-bit Windows systemen.
Mac en Linux worden niet ondersteund. Bestanden blijven beveiligd wanneer de DVD's via die systemen bekeken worden maar ze kunnen niet worden gebruikt of opgestart.

Kan ik mijn eigen DVD’s beveiligen met DVD-Protect?
Nee, dat is niet mogelijk. U dient bij ons speciale DVD’s te bestellen. Die kunt u dan wel zelf met behulp van de DVD-Protect software beschrijven. Onze DVD’s zijn op een speciale manier geformatteerd waardoor dat iedere DVD uniek is en wij de te beveiligen onderdelen aan dit unieke aspect kunnen koppelen. Dit unieke aspect is niet te kopiëren.

Kan ik ook grote hoeveelheden DVD’s beveiligen?
Met de software kunt u een image maken en dat vervolgens steeds opnieuw op een DVD branden. Gaat het echt om grote hoeveelheden (meer dan 500) dan kunnen wij de DVD’s ook persen. Neem in dat geval even contact met ons op.

Kan ik van de DVD’s ook video DVD’s maken?
U kunt videobestanden beveiligen, zoals MP3, MP4, WMA, WAV, OGG, AVI, MPG, WMV, ASF, FLV. Zolang deze worden gebruikt op een Windows systeem.
Maar het is niet mogelijk met deze oplossing om een video DVD te maken die afgespeeld kan worden in een DVD speler (VOB bestanden).

Welke bestanden kan ik beveiligen met deze oplossing?
EXE, PDF documenten, HTML pagina’s, flash applicaties en SWF, afbeeldingen (PNG, JPG, GIF, etc.), audio & video bestanden (MP3, MP4, WMA, WAV, OGG, AVI, MPG, WMV, ASF, FLV, etc.) en vele anderen.

Wilt u meer informatie of advies? Neem even contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

U weet niet zeker waar te beginnen?
Wij helpen u graag verder!